ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η πλειονότητα των χειρουργείων που κάνουμε είναι στον τομέα των αθλητικών κακώσεων.

Επίσης αρθροπλαστικές και όλων των ειδών τις ορθοπαιδικές επεμβάσεις στα άκρα, ως επί το πλείστον με αρθροσκοπικές τεχνικές.

Οσον αφορά την Τραυματιολογία, παρ' όλη την μεγάλη εμπειρία μας (2.000+ χειρουργεία καταγμάτων) τα περιστατικά είναι μειωμένα στον ιδιωτικό τομέα καθώς η πλειονότητα των καταγμάτων διακομίζεται στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνολικά, περίπου το 70 με 80% των "ψυχρών" χειρουργείων γίνεται με αρθροσκοπικές μεθόδους. Ειδικά όσον αφορά την χειρουργική γόνατος, ώμου, αγκώνα και ποδοκνημικής σχεδόν το 95% γίνεται με αρθροσκοπικές τεχνικές.


 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

Το κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης χωρίζεται σε:

1.  Αμοιβή κλινικής

Αυτά είναι τα λεγόμενα "Νοσήλεια". Το κόστος εξαρτάται απο το είδος του δωματίου (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο, κλπ), την βαρύτητα της επέμβασης και τις ημέρες νοσηλείας. Περιλαμβάνει τις προεγχειρητικές εξετάσεις, τα έξοδα χειρουργείου, έξοδα αναισθησίας, φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν κατά την νοσηλεία σας κτλ.

2.  Αμοιβές γιατρών

Συνήθως οι χρεώσεις είναι η αμοιβή του χειρουργού, του βοηθού χειρουργού και του αναισθησιολόγου

3.  Ειδικά Υλικά

Αυτά είναι  ιατρικά υλικά ή εμφυτεύματα που προμηθεύουν διάφορες εταιρείες για να χρησιμοποιηθούν στο χειρουργείο.

 


Αν έχετε ιδιωτική ασφάλιση με 100% κάλυψη, όλα αυτά θα καλυφθούν από την ασφαλιστική.

Αν η ιδιωτική σας ασφάλιση καλύπτει μικρότερο ποσοστό (π.χ. 80%), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπληρωματικά το Ταμείο σας (ΕΟΠΥΥ). Από το 2015 και μετα δεν είναι αναγκαίο να υποβάλετε εσείς τίποτα στο Ταμείο σας, οι ιδιωτικές κλινικές αφαιρούν αυτόματα το ποσό του ΕΟΠΥΥ από τον λογαριασμό και υποβάλλουν αυτές τα δικαιολογητικά για να πληρωθούν απ' ευθείας απο τα Ταμεία.

Η κάλυψη του ΕΟΠΥΥ συχνά υπερβαίνει το 20% του συνόλου οπότε η ιδιωτική ασφάλεια συμπληρώνει όλο το υπόλοιπο ποσό.

Εαν δεν έχετε ιδιωτική ασφάλιση αλλά μόνον ΕΟΠΥΥ υπάρχουν οικονομικώτερα "πακέτα" στις ιδιωτικές κλινικές. Σε αυτή την περίπτωση το ύψος των νοσηλείων είναι προκαθορισμένο.

 


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Οι βασική μου συνεργασία είναι με το Δ.Θ.Κ.Α. <ΥΓΕΙΑ>, το οποίο είναι συμβεβλημένο με όλες σχεδόν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Επίσης προσφέρει, για ασθενείς χωρίς ιδιωτική ασφάλιση, πακέτα μειωμένου κόστους για συγκεκριμένες επεμβάσεις σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ.

Εκτός αυτού, χειρουργώ κάποια περισταστικά (περίπου 2 φορές τον μήνα) σε άλλες κλινικές (Metropolitan General, Ιατρικό Ψυχικού) οι οποίες προσφέρουν πακέτα του ΕΟΠΥΥ με χαμηλότερο κόστος, ειδικά όσον αφορά τις αρθροπλαστικές.

 


 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

'Οσον αφορά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Super League, Α΄ - Β΄ - Γ΄ Κατηγορία) και μπασκετμπωλίστες (Α1 και Α2) χειρουργούνται χρησιμοποιώντας την κάλυψη ομαδικών συμβολαίων των επαγγελματικών τους Ενώσεων, χωρίς επιπλέον κόστος.