ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Γιάννης Λεβάκος

Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tübingen Γερμανίας.
Ειδικεύθηκε στη Ορθοπαιδική Χειρουργική / Τραυματιολογία στα Πανεπιστήμια Γιοχάννεσμπουργκ (Wits) και Λονδίνου. 

Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Αθλητιατρική στη Νέα Υόρκη (SUNY / Cornell Universities). Το 1994 απέκτησε την κλινική ειδικότητα Χειρουργικής Αθλητικών Κακώσεων από την Arthroscopy Association of North America.

Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα όπου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Χρημάτισε επί σειρά ετών επικεφαλής Ιατρικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (1996-2000). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) ήταν Ιατρικός Διευθυντής Εγκατάστασης (MVM).

Στον ποδοσφαιρικό χώρο έγινε γνωστός σαν Επικεφαλης Ιατρικών Υπηρεσιών των ΠΑΕ Καλαμάτα, Πανιωνίου, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ και, πιο πρόσφατα, της ΠΑΕ Παναθηναικός.

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Μάνος Σάρρας

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  το 2000.
Ειδικεύτηκε  στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. στην Α' Ορθοπαιδική Κλινική εκτελώντας ένα μεγάλο αριθμό χειρουργείων τόσο τραύματος όσο και επανορθωτικών επεμβάσεων.

Από το 2010 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως ορθοπαιδικός χειρουργός με ιδιαίτερο πεδίο δράσης το ορθοπαιδικό τραύμα, τις αθλητικές κακώσεις και τις αρθροπλαστικές.

Το 2004 ήταν εθελοντής ιατρός στους Ολυμπιακούς αγώνες  της Αθήνας.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο εχει καλύψει μεγάλο αριθμό αγώνων ως ιατρός αγώνα ενώ στην ΠΑΕ Παναθηναικός ήταν βασικό στέλεχος του ιατρικού team την περίοδο 2017-19

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Χρήστος Καρβουνίδης

Αποφοίτησε από την Σχολή Φυσικοθεραπείας της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Φρανκφούρτης και στη συνέχεια ανέλαβε την διεύθυνση του τμήματος φυσικοθεραπείας του Ολυμπιακού Κέντρου Φραγκφούρτης, θέση την οποία διατήρησε για 8 χρόνια.

Έχει συμμετάσχει επανειλημμένα σε Ολυμπιακές διοργανώσεις σαν φυσικοθεραπευτής της Γερμανικής αλλά και της Ελληνικής Εθνικής ομάδας.

Από το 1995 ζει στην Αθήνα όπου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (1996-1999).

Στον ποδοσφαιρικό χώρο διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας των ΠΑΕ Παναθηναϊκός (1999 - 2002) και ΑΕΚ (2004 - 2009 και 20017 - σήμερα) ενώ την περίοδο 2010 - 2018 ήταν ο επικεφαλής φυσικοθεραπευτής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Γιάννης Κωτσής

Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ με άριστα - υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Διαιτολογίας/Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει πολυετή εργασιακή εμπειρία ως εργοφυσιολόγος / διατροφολόγος στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αλλά και άλλα αθλητικά σωματεία της Super/Football league τα οποία υποστηρίζει συστηματικά.

Στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχει την θέση του Αθλητικού επιστήμονα και Ειδικού Φυσικής Κατάστασης έχοντας συμμετάσχει στα World Cup 2010 και 2014 και στο EURO 2012.

Επιπρόσθετο πεδίο έρευνας και ενασχόλησης είναι η πρόληψη – αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών.

Η αγάπη του για τα επιστημονικά πεδία της Διατροφής και την ‘Άσκησης, τον οδήγησαν στην δημιουργία εξειδικευμένων προπονητικών κέντρων, όπου υποστηρίζονται αθλητές υψηλού επιπέδου αλλά και απλοί αθλούμενοι (“Science Place Personal Training Studio” Ι και ΙΙ, “The Edge Performance Center”, “ HumanPerformance Lab” του ABH Medical Group, και το “ Human Performance Lab” του Theseus Rehab Center).

ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΔΙΣΗΣ - ORTHOTICS

Γιώργος Γεωργούδης

Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Διευθυντής του εκεί Ερευνητικού Μυοσκελετικού Εργαστηρίου.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές (Master και διδακτορικό) στο Manchester της Αγγλίας, είχαν αντικείμενο τον μυοσκελετικό πόνο και την αντιμετώπιση του, με μαθήματα ειδίκευσης και στην εμβιομηχανική (Βiomechanics).

Είναι πολύ ενεργός στον ιδιωτικό τομέα, παρ’ όλο τον φόρτο της ακαδημαικής του εργασίας, με ειδίκευση στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Η εξειδίκευση του στην εμβιομηχανική βρήκε εφαρμογή στο πρωτοποριακό εργαστήριο ορθοτικών <Medisteps> στο οποίο χρησιμοποιεί κάθετοποιημένη διαδικασία, από την ανάλυση βάδισης έως και την κατασκευή custom ορθοτικών πάτων (insoles) για εγγυημένο αποτέλεσμα.